Vehkoon asumispalvelua ylläpitää Vehkoonranta Oy. Vehkoon asunnot tarjoaa asumispalveluita ja toimintaterapiaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä muille asunnottomille. Vehkoon asumispalveluyksiköllä on 25 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, johon tehdään vuokrasopimus. Yhteisiä tiloja ovat ruokailu-, oleskelu- ja pesutilat. Vehkoon asumispalveluiden peruslähtökohtana ovat yhteisöllisyys ja päihteettömyys. Kaikki yhteisön jäsenet, niin asukkaat kuin työntekijätkin, osallistuvat yhteisön toimintaan. Yhteisössä harjoitellaan jokapäiväisiä arjen taitoja, erilaisuuden hyväksymistä ja vastuunkantamista itsestä sekä muista yhteisön jäsenistä. Yhteisöpalaveri on kerran viikossa ja siihen osallistuvat kaikki yhteisön jäsenet. Asukkailla on kaksi omaohjaajaa ja jokaiselle tehdään henkilökohtainen palvelusuunnitelma. 

Sertifikaattilogo

Vuorokausimaksu:

Vehkoon asumispalvelun vuorokausimaksu on 125 euroa. Asukkaan omavastuuosuus sovitaan yksilökohtaisesti yhteistyössä sijoittajakunnan kanssa, huomioiden asukkaan toimeentulon edellytykset (KHO:2006/47). Asukas tarvitsee maksusitoumuksen resepti- ja käsikauppalääkkeisiin. Lisäksi terveydenhuollon maksusitoumuksen ja tarvittaessa yksityiselle psykiatrille. Vuorokausimaksu sisältää vuokran ja täyden ylläpidon sekä retket, kesämökin käytön ja virkistystoiminnan. Näihin osallistuminen on mahdollista myös tukiasukkailla. 

Tukiasuminen:

Vehkoon asumispalvelun tukiasunnot sijaitsevat Multialla ja Keuruulla. Asumispalvelun asukkaalla on mahdollisuus siirtyä tukiasukkaaksi kolmiportaisen asumismallin mukaisesti. Tukiasumisen tarkoitus on kartoittaa ja harjoitella palvelusuunnitelman mukaista päihteetöntä ja itsenäistä elämää. Tukiasumisen tavoitteena on myös luoda asukkaalle toimiva ja luotettava tukiverkosto kotipaikkakunnalle siirryttäessä. Tukiasuntotoiminnasta vastaa tukiasunto-ohjaaja. Tukiasunto-ohjaajalle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen vehkoon.tukiasunto@vehkoo.fi 

Kuvankaappaus 2014-8-24 kello 18.36.25

Mitä meillä voi tehdä? 

Asumispalveluyksikkö sijaitsee luonnon helmassa ja ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset.  Asukkaat voivat esimerkiksi pelata pihapelejä, kalastaa, käydä talon kuntosalilla, tehdä puutöitä sekä askarella. Asukkaiden toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Kesäisin käydään Haapamäellä mökillä, tehdään uintireissuja läheiselle uimarannalle sekä esimerkiksi laavuretkiä.  Joka kesä tehdään kesäretki, johon osallistuu koko yhteisö. Esimerkiksi kesän 2017 retki tehtiin Keuruulle leirikeskus Isohiekkaan. 

Asumispalvelun viikko-ohjelma: 

Maanantai: Kauppakyyti, yhteisöpalaveri
Tiistai: Saunapäivä
Keskiviikko: Erityisliikuntaryhmä (kesäisin tauolla)
Torstai: Uimahalli/Keilaus (kesäisin tauolla)
Perjantai: Kauppakyyti, saunapäivä

Miten asukkaaksi pääsee? 

Vapaita asukaspaikkoja voi tiedustella hoitokodin ohjaajilta numerosta 014 755 655. Päästäksesi asukkaaksi tarvitset maksusitoumuksen, jota voit tiedustella oman kuntasi sosiaali- ja terveyspalvelusta.